Receptek, tippek


Méregtelenítene? Fogyni szeretne? Több gyümölcsöt ill. zöldséget építene bele családja étrendjébe? A facsarásnak végtelen előnye van és mivel a Hurom Slow Juicer képes szinte bármilyen gyümölcsöt, zöldséget, fűfélét és csírát kifacsarni, soha nem fogyhat ki az új és ízletes kombinációkból. Itt megtalálja a kedvenc receptjeinket, facsarási tippjeinket, hogy segítsünk Önnek a lehető legtöbbet kihozni az Ön Hurom Slow Juicer készülékéből és egyéb információkkal támogatjuk utazását egy jobb egészség felé.


Lila Varázslat

Hurom Magyarorszag cekla le ceklale 300x298

Hozzávalók 2 főre:
– 3 db kis cékla, meghámozva
– 2 db alma
– 1 db narancs, meghámozva
– kis darabka gyömbér (kb. 1,5 cm hosszú), meghámozva
– 1/2 citrom

Ennek a cékla alapú, csodálatosan lila-vöröses gyümölcs-és zöldséglének biztosan nem fogsz tudni majd ellenállni! A cékla tápanyagokban rendkívül gazdag; élelmi rostot, folsavatkáliumot,  magnéziumot,  A, B1, B2 és C vitamint tartalmaz.

Vöröses-lilás színe szinte egyértelműen adja kiváló vérképző hatását, így nyersen salátaként vagy léként fogyasztva segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, bizonyos helyeken még kiegészítő gyógymódként is ajánlják vérszegénység esetén. A céklában található cukor könnyen hasznosítható, így gyors energiaforrást jelenthet a szervezetnek. Jelentős szerepe van a méregtelenítésben, és egyensúlyban tartja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulhat.  A szervezet a zöldségek közül a céklából tudja kinyerni a legtöbb vasat.

Elkészítése roppant egyszerű: préseld át az összetevőket a céklákat, almákat, narancsot és gyömbért és a végén add hozzá a citromot. Azonnal fogyasszuk! :)

Sárga Banános Smoothie

Hurom Magyarorszag banan narancs sargarepa juice

Hozzávalók 2 főre:
– 1 db banán, meghámozva
– 2 db alma
– 3 db sárgarépa, meghámozva
– 1-2 db narancs, meghámozva

A banánnak igen kedvező a vitamin- és ásványianyag-tartalma. Káliumban, magnéziumban igen gazdag – ez a megfelelő só-víz háztartásért, valamint a megfelelő szívműködésért felelős. Ezen kívül tartalmaz mangánt, jódot, vasat, rezet és foszfort, valamint A- és E-vitamint, amik egyben antioxidánsok is.

Az alma szuper-gyümölcs, amit bátran tehetsz szinte minden gyümölcslé vagy zöldséglébe! Egy régi közmondás szerint: “napi egy alma – az orvost távol tartja”. Az alma minden porcikájában különösen értékes táplálék. Húsa 8-13 százaléknyi gyümölcscukrot tartalmaz, egy közepes nagyságú nyers almában 80 kalória van, 21 gramm szénhidrátot, 3,7 gramm rostot, és 10-15 mg C-vitamint tartalmaz. A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Vízoldékony rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi a székletet, kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet.

Zöld Vitalitás Bűvölet

Hurom Magyarorszag angol zeller zoldsegle

Hozzávalók 2 főre:
– 3-4 db zellerszár
– 1 db alma
– fél fej brokkoli
– fél citrom vagy lime, meghámozva
– kis darabka gyömbér (kb. 1,5 cm hosszú), meghámozva

zeller nyugtatja az idegeket! Ezen felül jótékony hatással van a vesékre, és segít a hátramaradt méreganyagokat eltávolítani a szervezetből. Csökkenti a vérnyomást. A zeller segít eltávolítani a különböző savakat a gyulladt izületekből, és segít kezelni a gyulladt izületi és reumatikus problémákat. Elősegíti a vesék működését, mint gyulladáscsökkentő és antioxidáns. Nagy mennyiségben is fogyasztható, mert kevés kalóriát tartalmaz.

A brokkoli számos értékes tápanyagot hordoz, ráadásul a többi káposztafélénél könnyebben emészthető formában. 100 g brokkoli energiatartalma 100 kJ (24kcal). Zsírtartalma mindössze 0,2 g, szénhidráttartalma 2 g, fehérjéje 3 g. Rosttartalma jótékony hatású székrekedéses panaszoknál, mivel serkenti a belek mozgását. Ásványi anyagai közül említésre méltó a kálium (300 mg fölött), a kalcium (87mg körül), a magnézium, nátrium, a vas, a cink és a foszfor. A nyers növényben B1-, B2-, B6-vitamin, C-vitamin, K-vitamin és E-vitamin is kimutatható, valamint az A-vitamin provitaminja, a béta-karotin. Igen gazdag folsavban; fogyasztása várandósoknak kifejezetten javasolt.

A brokkoli az egyik C-vitaminban leggazdagabb zöldség: nyersen 115 mg, de még főzés után is 35-90 mg C-vitamin található benne. A brokkoli számos növényi tápanyagot, fitonutrienst tartalmaz. Ebből máig 33 félét azonosítottak, többek között: karotinoidok, kumarinok, flavonoidok, glukozinolátok, indolok, isothiocianátok, lutein, sulforafánok, terpének és fenol savakat.

Rendszeres fogyasztását a táplálkozási szakemberek mind a benne rejlő tápanyagok, mind pedig bizonyos betegségekkel (különösen a daganatos betegségekkel) szembeni védőhatása miatt ajánlják, egyike tehát azoknak az „egészségmegőrző” élelmiszereknek, melyek megcáfolhatatlanul sok jó tulajdonsággal rendelkeznek. Bátran fogyassz belőle Te is minden nap!


Gyümölcslevek

 

Ananászlé
Kalória: 64 (200ml)
Tápérték: Rost, B1 vitamin, vas
Jótékony hatásai: Javítja az emésztést, enyhíti az izületi gyulladást, memóriajavító, megelőzi a vérszegénységet.
Tipp: Ne facsarja újra a kiadott pépet, mert az ananász rendkívül rostos, mely eldugíthatja a szűrőt.

Almalé
Kalória: 160 (200ml)
Tápérték: pektin, kvercetin, kálium
Jótékony hatások: Csökkenti a stresszt, javítja a bélműködést, étvágygerjesztő.
Tippek: Az alma rendkívül hamar elszineződik, érdemes a facsarás után minél előbb elfogyasztani. Facsarás közben habot gerjeszthet. Ez ennek a gyümölcsnek a természetes velejárója, nyugodtan meg lehet inni. A szeptemberi-október almák puhábbak és kevésbé lédúsak, nem alkalmasak a facsarásra. Az Idared például rendkívül jó alma facsarásra.


Zöldséglevek


Kelkáposztalé
Kalória: 38 (200ml)
Tápérték: C-vitamin, folsav, A vitamin, kálium
Jótékony hatások: Megelőzi az életmódbeli megbetegedéseket, javítja a véráramit, megelőzi a vérszegénységet, szépíti a bőrt, javítja a látást.
Tippek: A legjobb hatás eléréséhez darabonként helyezze bele a leveleket a készülékbe. Adjon hozzá körtét hogy ellensúlyozza a kelkáposzta enyhén kesernyés ízét.


Paradicsomlé
Kalória: 38 (200ml)
Tápérték: Kálium, likopin, E vitamin
Jótékony hatások: Javítja a prosztata funkciókat, öregedés gátló hatások, rák- és életmódbeli betegségek megelőzője.
Tippek: A paradicsomnak puha húsa van, adagolja lassan. Szilva ill. méz hozzáadása természetes édesítőként szolgál.


Mixek


Banán-Sárgarépa
Kalória: 150
Hozzávalók: Sárgarépa (90g), alma (100g), banán (80g).
Tápérték: E vitamin, béta-karotin, szelén, cink.
Jótékony hatások: Javítja a látást, szépíti a bőrt, enyhíti a székrekedést és a stresszt.


Spenót-Fehér szőlő
Kalória: 144
Hozzávalók: Kelkáposzta (15g), spenót (25g), fehér szőlő (220g).
Tápérték: E vitamin, béta-karotin, B vitamin, szelén.
Jótékony hatások: Megelőzi a vérszegénységet, javítja a vérkeringést, enyhíti a székrekedést.


Tejek


Édes burgonya-alma tej
Kalória: 441
Hozzávalók: Tej (200ml), 1 db édes burgonya (főtt), ¼ alma, 2 kanál mandulatej
Tápérték: Fehérje, lipid, kálium, B1 vitamin
Jótékony hatások: gyomor-bél funkciók javítása, szív- és érrendszeri megbetegedések elkerülése.


Áfonya-mandula tej
Kalória: 225
Hozzávalók: 120g áfonya, 300ml tej, 20g mandula, 100g főtt burgonya
Tápérték: Fehérje, lipid, vas, E vitamin, cink
Jótékony hatások: vérszegénység elkerülése, enyhíti a daganatokat/ödémát.


Nasi


Fagylalt
Hozzávalók: Ízlésének megfelelő gyümölcsök és tej vagy joghurt.
Elkészítés: Adjon néhány kanál sima joghurtot vagy sűrített tejet a kifacsart juice-hoz, hogy sűrítse az állagát és helyezze a keveréket a fagyasztóba. Simítsa a keveréket egy villával 1-2 óránként.
Tippek: Extra ízélményért és h ropogóssá tegyük, szórja meg mogyoróval. Édesítse mézzel vagy bármilyen más fajta természetes édesítőszerrel. Savanyúbbá tételéhez adjon hozzá sima joghurtot, lágyabb, krémesebb hatáshoz pedig sűrített tejet.


Sörbet
Hozzávalók: Ízlés szerint kiválasztott gyümölcs (ajánlott: görögdinnye, fehér szőlő, és narancs).
Elkészítés: Adjon hozzá mézet vagy édesítőt ízlés szerint. Töltse ki a juice-t egy zárható tálba, majd tegye be a fagyasztóba. Vegye ki, és keverje meg egy villával.

5 gyors lépés facsarója legjobb kihasználásához


A Hurom Slow Juicer-t valójában hihetetlenül egyszerű kezelni. Biztosak vagyunk benne, hogy vadonatúj Hurom Slow Juicer készülékének használatba vétele előtt betűről-betűre elolvassa a használati útmutatót, ám itt egy pár jó tanáccsal kedveskedünk a tökéletes kihasználtság jegyében.

1. Ha az Ön háztartása is olyan, mint a legtöbb, akkor az azt jelenti, hogy ugyanúgy telnek a reggelek: mindenki a saját, kedvenc levét szeretné, hogy elinduljon a nap.Könnyen rutinná formázható a reggeli facsarás, a tisztításért meg a zseniális öntisztító rendszer felel, mely garantálja, hogy egy almalé útán nem lesz alma íze egy esetleges banán-sárgarépa juicenak. Csak zárja be a juice-kupakot, töltse tele a tálat vízzel és keringtesse.

2. A kevesebb több! Ha túl sok alapanyagot helyez a Huromba egyszerre, elakad és megáll a facsarás. Ha ez megesik, csak tartsa nyomva a VISSZA gombot 2-3 másodpercig, és hagyja, hogy a készülék megszűntesse a dugulást. Ha el szeretné kerülni mindezt, vágja az alapanyagokat kisebb darabra (vagy pl. tegyen egyszerre kevesebb gabonafélét a juicer-be) és adagolja lassabban.

3. Jut is, marad is. Tudta, hogy behűtve a frissen facsart Hurom-lé ugyanolyan finom, mint azonnal? Facsarjon egy nagy kancsóval, igyon egy pohárral reggel, majd délután, nasiként munka után. Ez egy igen kedvelt, egészséges energiabomba, ami pont ideális, mielőtt lemenne az edzőterembe.

4. Lévén, hogy a Hurom Slow Juicer külön választja a rostot a létől, a különválasztott rostot fel is használhatja ahelyett, hogy csak úgy eldobná. Keverje el joghurtal, és akár így, akár lefagyasztva és később fagylaltként/sörbetként való elfogyasztása remek, egészséges és tápláló étel tud lenni. Nyami!

5. Baba van a családban? Tudta, hogy a Hurom Slow Jucer a legjobb bébiétel-gyártó otthoni kisgép? Egyszerűen csak adjon vizet egy sűrűbb püréhez, mint pl. az édes burgonya a tökéletes állag eléréséhez.

Melyik a nekem való prés?


Nem minden juicer egyforma. Ha egy olyan készüléket szeretne, mely a legtöbb levet, tápanyagot adja, valamint a lehetőséget, hogy az alapanyagok legszélesebb skáláját tudja felhasználni, egy facsarót vagy prést fog választani a turmuxgépek vagy a gyümölcscentrifugák helyett – és miért? Ezek a facsarók, prések, mint a Hurom Slow Juicer sokkal alacsonyabb sebességen működik, és sokkal kevesebb áramot használ, mint a gyümölcscentrifugák. De ne aggódjon, az, hogy lassan, hidegen sajtol, az nem azt jelenti, hogy maga a gép lassú lenne, ugyanolyan sebességgel termeli ki a juice-t, mint egy centrifuga, azaz a kitermelt juice a csiga segítségével nyerendő, ami olyan, mintha egy mozsárral történne a sajtolás. Ezért természetes módi a lé kinyerése.

Mi annyira elképesztő a Hurom technológiájában?
A Hurom technológiai újítása (Slow Squeezing Technology®) egy különlegesen megtervezett csigát használ a juice természetes kinyeréséhez, ami megőrzi a juice sejtfelépítését, ami elkerüli a túlzott oxidációt és elválasztódást, és mégis elég erős ahhoz, hogy kinyerje az értéked nedűt a szójából vagy a mandulából.

Miért jobb a lassú?
Mert a lassú, hidegen sajtolási módszert alkalmazó Hurom Slow Juicer alacsony sebességen, halkan és kevesebb energiafogyasztással képes még több juice-t produkálni mint más gyümölcscentrifuga vagy facsaró. Emellett lassúsága miatt nincs hőtermelés, mi felmelegítené a juice-t, így a jótékony hatású enzimek a juice-ban maradnak. Nem beszélve arról a nem elhanyagolható szempontról, hogy ezek a lassú prések, mint a Hurom, sokkal jobb ízű és állagú juice-t produkálnak, mint a hagyományos facsarók.

Bárki, akinek van gyümölcscentrifugája vagy turmixgépe tudja, mennyire hangos: ez a rettentően magas fordulatszám miatt van (5 000 – 15 000/perc). Valójában a hangszíne egy éppen befutó metrókocsi hangszínének felel meg! Ki akarja, hogy úgy kezdődjön a napja, hogy egy metrókocsi robog keresztül a konyhán?

A gyümölcscentrifugák, turmixok takarítása igencsak megpróbáltató feladat klehet nap mint nap. Ám a Hurom Slow Juicert tisztán tartani szinte gyerekjáték. Könnyedén szét tudja szedni és elmosni kevesebb, mint 2 perc alatt! Annyira egyszerű szétszedni, eltakarítani, majd újra összerakni, hogy örömmel fogja használni minden nap!

Miket tudok vele csinálni?
Szeretne egy finom fagyit? Percek alatt összedobhat egy tál házi fagylaltot a Hurommal. Készítsen egy finom zöldségkrémlevest, hogy teljessé tegye az esti menüt. Vagy egy finom koktél az esti partihoz? A lehetőségek végtelenek!

Tehát: melyik a legjobb prés?
Amit a Hurom kínál:
• Jobb minőségű juice.
• Finomabb juice.
• Tápanyagdúsabb juice.
• Végtelen sokoldalúság: alapanyag-típusoktól kezdve a receptekig.
• Egy szép, könnyű használatú, könnyen takarítható, csendes gép.

Táplálkozási előnyök


Kevesebb oxidáció, több fitonutriens. Mit jelent ez magyarul?
Maga a préselés tulajdonképpen egy tudományos folyamat. De ne hagyja, hogy a terminológia összezavarja, vagy elijessze a vásárlástól, attól, hogy otthon élvezze a Hurom Slow Juicer nyújtotta élvezeteket.

Alább felsorolunk néhány kulcsterminust a préseléssel kapcsolatban, hogy elejét vegyük félelmeinek, és hogy tisztán lássa az előnyöket, amit a Hurom Slow Juicer megadhat Önnek.

Kevesebb oxidáció a frissen facsart juice-ban. Miért foglalkozna ezzel egyáltalán?
Az oxidáció gyakorlatilag az oxigén és bármely anyag találkozásakor keletkező kölcsönhatás eredménye – mint a juice! Az oxidáció lebontja a tápanyagok minőségét a juice-ban.
Sok juicer nagyarányú oxidációt idéz elő, ami nagyarányú elválasztódást idéz elő. (Tekintse meg ezt a két különböző pohár juice-t.) Melyik étvágygerjesztőbb Önnek? Nem csak hogy látni a különbséget, de érezheti is. A Hurom Slow Juicer által préselt juice kevésbé oxidálódott és sokkalta finomabb.

Fitonutriensek. Mi ebben a nagy dolog?
A fitonutrienseket a növényekben találták, mely megvédi őket a baktériumoktól, bogaraktól és egyéb veszélyektől. Mint a vitaminok, megelőzhetik a betegségeket és tökéletes formában tartják testünket. Új kutatások bizonyítják, mennyire fontosak is egészségünk megőrzésében.
Több mint 25 000 fitonutrienst találtak növényi eredetű táplálékokban, és antioxidáns, gyulladáscsökkentő, és máj-javító hatásai bizonyítottak.
A fitonutriensekben gazdag ételek igen széles skálán mozognak: gondoljon csak az áfonyára, fekete-ribizlire, lilakáposztára, sárgarépára, tökre, sárgadinnyére, spenótra, kelkáposztára, fokhagymára és póréhagymára (csak hogy néhányat említsünk). Nem minden juicer képes magas minőségű levet préselni zöldségekből vagy fűfélékből, mint a kelkáposzta, de a Hurom Slow Juicer igen.

Antocián. Még egy okkal több az erdei-gyümölcslére
Magas antioxidáns-tartalmú, az antociánt a történelemben a magas vérnyomás, málykárosodás, vérhas, hasmenés, vesekő, hugyuti fertőzések és a közönséges nátha kezelésére használták.
Napjainkban rengeteg ember szenved gyulladástól a szabad gyökök miatt – csak gondoljon szervezetünk folyamatos szennyezésére a mérgek hatására, ami a levegőben, vízben vagy ételeinkben találhatók, vagy a túlzott napsütésre. Az antocián segíti szervezetünk védekezőképességét a szabad gyökök és káros hatásaik ellen – mint az előrehaladott öregedés, vagy a rákos sejtek képződése – valamint visszafordítják a már elszenvedett károkat.
Az erdei gyümölcsök fagyaszthatók, tehát akkor is fogyasztható, mikor épp nincs szezonja, szóval az év bármely szakaszában élvezhetjük jótékony hatásait juice formájában. Tekintse meg receptjeinket!

Flavonoidok. Fenékig!
A gyümölcsök és zöldségek magas flavonoid-tartalmúak (úgy mint a bor vagy a tea).
A flavonoidok bizonyítottan elsöprő ereje van a szabad gyökök elleni harcban, köszönhetően magas antioxidáns tartalmának, és segíti szervezetünket a szívkoszorúér-betegségek, rák és asztma elleni harcban.
Valójában több ezer féle típusú flavonoid létezik, beleértve jóbarátunkat, az antociánt.
Emlékeztetőül: a Hurom Slow Juicer úgy lett megtervezve, hogy minél több kerüljön poharába ezekből a jótékony hatásokból a nyers gyümölcs és zöldség felhasználásával.
Tudjon meg többet a Hurom Slow Juicer-ről és a jótékony hatásokról.