Amerikai kutatók állítják, hogy a tiszta víz megelőzheti a szívinfarktust

„Ha Önnek nincs panasza a szívére, a víz csökkenteni tudja a halálos szívinfarktus kockázatát, és ha van problémája a szívével, vagy szélütés érte, akkor meg a halálos szélütés kockázatát csökkenti a víz fogyasztása. Így vagy úgy, Ön mindenképpen jól jár.” Dr. Chan

Dr. Chan és Dr. Knutsen az amerikai Loma Linda Egyetemen kutatói, egy követéses vizsgálatban már évekkel ezelőtt arra figyelmeztetettek, hogy milyen szoros kapcsolat van a napi folyadékbevitel és a szívbetegség kockázatának kialakulása között. 

vidamcsalad m

„Ha Ön nem iszik elegendő tiszta vizet, az éppen annyira káros lehet, mintha dohányozna” – jegyezte meg Dr. Chan, a vizsgálat vezetője.

A vizsgálatban húszezer 38 évnél idősebb, egészséges nő és férfi vett részt. Azoknál, akik nem ittak elegendő tiszta vizet, több mint 50%-kal nőtt a szívbetegség kockázata (246 személy halt meg koszorúér elégtelenségben). Azoknál pedig, akik tiszta víz helyett gyümölcslevet, kávét, szénsavas vagy egyéb italokat fogyasztottak, a férfiak esetében másfélszeresére, a nőknél két és félszeresére nőtt a kockázat. A kutatók rámutattak arra, hogy a vízen kívül minden más folyadék fogyasztása vízhiányhoz, dehidrációhoz vezethet.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Ön nem fogyasszon ezekből az italokból! Csak arra hívjuk fel a figyelmét, hogy ezek az italok nem helyettesíthetik a tiszta vizet!

Áruházunkban Ön biztosan megtalálja a szükségleteinek megfelelő víztisztító berendezést.