Milyen vizet igyunk, ha egészségesek szeretnénk maradni?

Dr. med. Antonius M. Schmid: A víz és vízminőség jelentősége az emberi organizmus számára

"Ivóvizünk elsősorban oldó- és tisztítószer. A jó ivóvíz ph értékének 6,7-6,9 között kellene lennie, RHO-értékének el kell érnie legalább a 6000 Ohm-ot. Ez utóbbi a víz ellenállását fejezi ki. Az ellenállás a csapvizek nagy részénél meglehetősen alacsony 1500–2500Ohm közötti, aminek oka a túl magas ásványi anyag vagy elektrolit tartalom."

"Minél magasabb a víz Ohm-értéke (ellenállás értéke, vagyis minél kevesebb oldott anyagot tartalmaz), annál jobb a tisztító hatása. Minél alacsonyabb az ellenállás értéke, annál kisebb a tisztító hatás. Èrdekes, hogy trombózisos kimenetelű vérsűrüsödés, de a szívinfarktus, az agyvérzés, a rák, de még az Aids esetén is erősen visszaesik a vérünk ellenállási értéke, mert túl magas a vérünk ásványi anyag tartalma.

Az ilyen betegségek gyarapodása esetén a civilizált országokban kifejezetten elengedhetetlen lenne a magas ellenállású, alacsony ásványi anyag tartalmú víz fogyasztása! Ugyanis kizárólag az ásványi anyagokban szegény víz képes megtisztítani szervezetünket a szervezetünk számára felesleges, lerakódott ásványoktól, hogy vérünkbe – a szó szoros értelmében – több levegő juthasson."

"A jó ivóvíz enyhén savanyú, ami annyit jelent, hogy hydrogenatom-felesleget tartalmaz. A hidrogénatomnak meg van az a mágneses minősége, amire szervezetünknek - információként szüksége van. Igaz például, hogy a sterilizált, desztillált víz tiszta, de vitális tulajdonságainál fogva nem az az élelmiszer, amire a szervezetünknek szüksége lenne.

A reverz ozmózis módszerrel előállított víz fizikai tulajdonságai miatt alkalmas arra, hogy akár egy háztartásban is könnyen előállítható legyen. Megbízható módszer, nem változtatja meg tartósan a víz belső (kristály) struktúráját és valamennyi vízelőkészítési módszer közül a legpraktikusabb és a legolcsóbb."

Igaz-e, hogy a tiszta víz kimossa az ásványokat a csontokból, fogakból, stb...? Van ennek valami alapja vagy csak egy tévhit?

"Aki félti az ásványi anyagait vagy attól tart, hogy az ásványi anyagokban szegény ivóvíz kivonja a csontokból a meszet (kalciumot), megnyugodhat. Az ásványi anyagokban szegény víz semmi esetre sem tudja kioldani a szervezetből a szervesen megkötött ásványokat. A szervetlen ásványi anyagok azonban - amelyek úgymond szemétként rakódtak le szervezetünkben - valóban kimoshatók a szervezetünkből!"

Milyen vízre van szüksége a szervezetünknek?

Mit jelent a tökéletes víztisztítás?

Ha szétnézünk a víztisztító berendezések piacán nagyon sokféle márkával és műszaki megoldással találkozunk.
Gondoljuk át együtt, hogy milyen vízre van szüksége a szervezetünknek?

 1. Alacsony ásványi anyag tartalmú vízre: ivóvizünk csak akkor segíti a kiválasztást, ha nagy az oldóképessége, vagyis kicsi az ásványi anyag tartalma!
 2. Energetizált vízre: a strukturált, energiával feltöltött ivóvíz segíti energiaháztartásunkat és könnyebben beépül szervezetünkbe!

Alacsony ásványi anyag tartalom: ennek a feltételnek csak a fordított ozmózis és a desztillálás technikája felel meg. Minden egyéb szűréstechnika tisztít valamit, de ma, amikor egy egyszerű ellenállásméréssel megállapítható a szűrés hatékonysága, néhány másodperc alatt kiderül az igazság! Csak meg kell mérnünk a víz szárazanyag tartalmát szűrés előtt és után, és a két mérésekből máris látható a tisztítás mértéke és ezáltal a berendezés hatékonysága.

image00013 mMéréseink az mutatják, hogy az alacsony ásványianyag tartalmat és vele együtt a víz tökéletes tisztítását, csak ezzel a két technikával lehet elérni! A fordított ozmózis technika mechanikai szűrésen alapul. Az RO szűrő, 0.0001 mikronos áteresztőképességével csak a tiszta vizet engedi át, a többi anyagot automatikusan a lefolyóba öblíti. A desztillált víz is megfelel a leírt tisztasági kritériumnak, de fontos tudnunk, hogy a forralás, lepárlás során a víz elveszti azokat az energiákat, információkat amiket korábban a levegőben és a földben összeszedett! Dr. med Riedler ezt úgy fogalmazta meg: „a desztillált víz nem vitális, halott!”

A reverz ozmózis technika további előnye, hogy teljesen automata, nem igényel folyamatos karbantartást, míg a desztilláló berendezés kiskapacitású, lassú, szakaszos működésű és magas energiaigényű. Mi több, a desztillálót minden használat után szét kell szednünk, kitisztítani és „elmosogatni”.

Az energetizálásnak, a második feltételnek, csak a kémiai tisztítás után van értelme. Magyar gyakorlat, hogy különböző technikákkal igyekeznek a csapvizet energetizálni (Pi reaktor, Orgon készülék, víz aktivátorok stb.). Mindezek javítják a víz minőségét, de azért nem teljesen hatékonyak, mert a „baktériumtetemeket” és a vegyi anyagmaradványokat nem érdemes energiával feltölteni! Arról nem is szólva, hogy a klór nem öli meg, és a hagyományos szűrők nem távolítják el a vírusokat. Akkor miért adjunk nekik plusz energiát?

energetizaltvizreszecske b

Szakértők véleménye szerint, csak az igazán tiszta, a reverz ozmózissal vagy desztillálással előállított vizet érdemes energetizálni. Egy egyszerű, háromlépcsős energetizáló modul lényegesen magasabb energiaszintre emeli a tiszta vizet, mint a hagyományos Pi technika a csapvizet. Ma már rendelkezünk olyan energetizáló egységgekkel is, amelyek a tiszta vizet, a bizonyítottan gyógyító hatású lourdes-i vízhez viszonyítva is, magas energiaszinttel képes ellátni.

Összegezve: a fordított ozmózis technikája, vegyi eljárások nélkül, állandóan szabályos kristályszerkezetű tiszta vizet szolgáltat. Az egészséges, tiszta víz egy hihetetlenül költséges árú. Nincs annyi belőle, hogy vezetéken keresztül elpazaroljuk (gondoljunk arra, mennyi vizet használunk a vécé öblítésére, a mosogatáshoz, a mosáshoz vagy a locsoláshoz). Utópia ezért azt hinnünk, hogy vezetékeinkből, a szervezetünket támogató, tiszta ivóvizet tudunk csapolni!

Életfeltételünk, hogy ivóvizünket, testünk építő anyagát, sejtjeink fuvarozóját a legértékesebb tápanyagnak tartsuk! Aki felismeri a tiszta víz titkát, a valódi alternatívát jelentő ozmózis-átalakító technikával segíthet családján és önmagán. Ez a berendezés egy liter tiszta vizet 4-6 Ft-ból állít elő, ami nemcsak a legjobb termék, hanem olcsóbb is, mint más félmegoldások.

Fogyasszunk inkább palackozott ásványvizet?

A savas esők, az elmúlt ötven-száz év ipari, kémiai szennyezésének lenyomata, a napi gyakorlatunkban használt 130.000 féle vegyi anyag hatása ma már 4-500 méteres mélységben is mérhető! Sajnos ebből az ellenőrző hatóságok csak 2000 ismernek, az ellenőrzési programjuk során csak néhány tucatot mérnek.

A kereskedelemben kapható ásványvizek nagyobb része 120-200 méteres kutakból nyert rétegvíz. A napi sajtóban, több cikkben is olvashattuk: az ásványvizek 80 % palackozott csapvíz vagy azzal azonos beltartalmi minőségű. Sajnos ezen a téren az érdek az úr, és ma már ásványvíznek mondanak olyan vizet is, amit kémiai eljárással vastalanítottak vagy különböző ásványokkal dúsítottak, hogy a beltartalmi értéke vagy az íze jobb legyen.
Az ásványvizek további problémája, hogy polietilén-tereftalátból készült úgynevezett PET palackban kerül a fogyasztóhoz. Ezek a palackok antimon-nyomokat tartalmaznak, és ez a fém mérgező hatású. A PET-tel szembeni gyanút erősítette, hogy a víz antimontartalma palackozás után magasabb volt, mint palackozás előtt: 360 ppb. Abban a vízben, ami három hónapot állt a palackban, 630 ppb antimontartalmat mutattak ki.

Bár a palackozott víz antimontartalma a megengedett határérték alatt marad, de szükséges nekünk a vízszükségletünk miatt mérget fogyasztanunk? Kinek áll ez érdekében?

Gondoljuk át a tisztított víz és a vásárolt palackos víz ára közötti különbséget, tegyük hozzá a vásárlással járó kényelmetlenségeket és a kiürült flakonok okozta környezeti terhelést! Döntsünk! Mi lenne számunkra a legkedvezőbb?

A természetes forrásból származó, magas ásványi anyag tartalmú, valódi ásványvizet, csak orvosi utasításra és korlátozott mennyiségben fogyasszunk. Folyamatos ivásra használni a magas ásványi anyag tartalmú vizet, káros lehet szervezetünknek!

Hogyan működik a fordított ozmózis rendszer?

Az ozmózis elv az élő szervezetek egyik alapvető működési elve. Amit felhasználhatunk a víztisztításra vagy vegyi anyagok kezelésére.
O
zmózis elv: hogy a hígabb oldatból a sűrűbb felé igyekszik a folyadék a félig áteresztő membránon (sejtfalon) keresztül. A folyamat nyomás hatására megfordul (fordított ozmózis) és létrehozhatjuk vele a "hígabb", tisztább oldatot: a tiszta vizet!

Az ozmózis elvét használjuk fel víztisztításra, vegyi anyagok kezelésére az ipari folyamatokban. Ha kettéválasztunk vizes oldatokat egy membránnal, akkor az alacsony koncentrációjú oldat felől, a magasabb koncentrációjú oldat felé kezd el áramlani a folyadék. Létrejön az ozmotikus nyomás, és ezzel méregtelenítenek a sejtjeink! Az áramlás megállítható, sőt meg is fordítható, ha növeljük a nyomást a magasabb koncentrációjú oldat oldalán. Ez a fordított ozmózis.

A fordított ozmózis membrán a legfontosabb egysége az RO vízszűrő berendezésnek, amely általában négy fő egységre tagolódik:

 1. A rendszer első fokozata - ténylegesen a víztisztító védelmi rendszere - , a három előszűrőből álló előszűrő egység, amely áll:
  • 5 mikronos PP előszűrőből, amely kiszűri a lebegő szennyeződéseket, mint a por, rozsda, föld, stb.,
  • Aktív szén, ezüsttel impregnált előszűrőből, amelyik megköti a klórt és egyéb szennyeződéseket valamint,
  • 1 mikronos PP utószűrőből, amely az első két előszűrőn átjutott szennyeződéseket képes kiszűrni az áteresztőképességének megfelelően.
 2. A második fokozat, a fordított ozmózis membrán, amely 1/10.000 mikron áteresztőképességével a vízszűrő leglényegesebb eleme. Mechanikai úton távolítja el a vízben oldott vegyi és biológiai szennyeződések 95%-át. A víztisztítás gyakorlatilag itt történik.
 3. A szűrés harmadik fokozatában a víz, közvetlenül a fogyasztás előtt, egy antibakteriális ezüstözött szénszűrőn halad keresztül, ez a szűrő megköti az RO membránon esetlegesen átjutott oldott anyagokat (gázokat) és kellemesebb ízt, illatot biztosít a víznek, valamint antibakteriális hatásával tisztán tartja az RO utáni tiszta vizet.
 4. Beépítéskor, a fogyasztás megkezdése előtt a megrendelő kérésének megfelelően további kiegészítő modulokkal tudjuk a berendezést kiegészíteni:
  • a) Visszasózó patronnal,
  • b) UV lámpával, (Philips Germicide Light Water Filter)
  • c) Energetizáló egységgel.

Amire igazán szükségünk van az az energetizálás! Ebben a vonatkozásban is több lehetőség közül választhatunk. A rendszerre közvetlenül köthető a négylépcsős PI technikához hasonló modul vagy választhatjuk az UMH rendszert, amely piramistechnikával, hegyikristállyal, örvényárammal, arannyal, ezüsttel és bioinformált golyócskákkal harmonizálja a vizet.

A működés folyamatossága a bejövő víz minőségétől függő időszakos szerviz elvégzésével biztosítható.

Mennyi vizet termel egy fordított ozmózissal működő víztisztító berendezés?

Nagyon széles a skála: 
 • A legkisebb szivattyú nélküli gépünk óránként 7-8 liter tiszta vizet állít elő.
   
 • A szivattyús gépeink kiviteltől függően óránként 10-20 liter tiszta vizet állítanak elő!
   
 • Az átfolyós jellegű kis pult alá szerelhető gépeink óránként 30-80 liter tiszta víz előállítására alkalmasak! 
   
 • Irodai, családi használatra kialakított álló kivitelű vagy asztali hűtött, forró vizet vagy szódát azonnal szolgáltató víztisztító és víztároló egységeink óránként 10-16 liter tiszta vizet állítanak elő!
   
 • Üzemek ellátására, klíma-, gőztechnológiák és települések ivóvíz ellátására használt víztermelő berendezések az igények szerinti teljesítményben szállítjuk!