Fogyasszunk inkább palackozott ásványvizet?

A savas esők, az elmúlt ötven-száz év ipari, kémiai szennyezésének lenyomata, a napi gyakorlatunkban használt 130.000 féle vegyi anyag hatása ma már 4-500 méteres mélységben is mérhető! Sajnos ebből az ellenőrző hatóságok csak 2000 ismernek, az ellenőrzési programjuk során csak néhány tucatot mérnek.

A kereskedelemben kapható ásványvizek nagyobb része 120-200 méteres kutakból nyert rétegvíz. A napi sajtóban, több cikkben is olvashattuk: az ásványvizek 80 % palackozott csapvíz vagy azzal azonos beltartalmi minőségű. Sajnos ezen a téren az érdek az úr, és ma már ásványvíznek mondanak olyan vizet is, amit kémiai eljárással vastalanítottak vagy különböző ásványokkal dúsítottak, hogy a beltartalmi értéke vagy az íze jobb legyen.
Az ásványvizek további problémája, hogy polietilén-tereftalátból készült úgynevezett PET palackban kerül a fogyasztóhoz. Ezek a palackok antimon-nyomokat tartalmaznak, és ez a fém mérgező hatású. A PET-tel szembeni gyanút erősítette, hogy a víz antimontartalma palackozás után magasabb volt, mint palackozás előtt: 360 ppb. Abban a vízben, ami három hónapot állt a palackban, 630 ppb antimontartalmat mutattak ki.

Bár a palackozott víz antimontartalma a megengedett határérték alatt marad, de szükséges nekünk a vízszükségletünk miatt mérget fogyasztanunk? Kinek áll ez érdekében?

Gondoljuk át a tisztított víz és a vásárolt palackos víz ára közötti különbséget, tegyük hozzá a vásárlással járó kényelmetlenségeket és a kiürült flakonok okozta környezeti terhelést! Döntsünk! Mi lenne számunkra a legkedvezőbb?

A természetes forrásból származó, magas ásványi anyag tartalmú, valódi ásványvizet, csak orvosi utasításra és korlátozott mennyiségben fogyasszunk. Folyamatos ivásra használni a magas ásványi anyag tartalmú vizet, káros lehet szervezetünknek!