A hidrogénben dús víz az élet alapja!

 "Nem az oxigén, hanem a hidrogén az élet üzemanyaga!" (Szent-Györgyi Albert)

Napjainkra a vízzel kapcsolatos kutatások feltárták a gyógyhatású vizek titkait. Rájöttek, hogy a csodás gyógyulásokat előidéző vizek mind rendkívül gazdagok szabad hidrogénben (szabadelektronokban). A tudósok felismerték, hogy a gyógyulást előidéző „titok” egyszerű összefüggéseken alapszik.

A titok: a bőséges szabad hidrogén (elektron) tartalom!

Ma még kevésbé ismert, hogy a szervezetünkben lévő szabadgyökök másodpercenként kb. 100 000 támadást intéznek a sejtjeink felé, és mind elektront akarnak rabolni! S ha nem rendelkezünk elég antioxidánssal, amelyek elektronjaikat átadják, akkor a szabadgyökök közvetlenül a sejtjeinktől rabolják el azokat! Ma már tudjuk, hogy az öregedési folyamat alapjában véve nem más, mint a sejtek és a DNS szabadgyökök által  okozott pusztulása.
antioxidans szabadgyok m

A hidrogén a leghatékonyabb, az öregedés lassításában!

Abban a pillanatban amikor a Hidrogén egy szabadgyökkel találkozik az élő szervezetben, reakcióba lép és semlegesíti. Így a szabadgyök azonnal elveszíti kártékony sejtkárosító hatását.

Az Uruguay-i Montevideo Általános kórházban Dr. Gracela Camps Salaberry laboratóriumi teszteket végzett a Tlacote-i  csodálatos gyógyító vízzel, aminek a szabad hidrogéntartalma hasonló, mint a „Lourdes” berendezésünkkel előállított víz.                                                         

A kezelés során 3.673 pácienst itattak napi 3-6 pohár hidrogénben dús vízzel, A klinikai teszteredmények szerint a különböző betegségeknél tapasztalt javulásokra vonatkozó arányai a következőek voltak: egészen a 14 éves korútól a 84 évesig.

HIV (Emberi Immunhiányos Vírusbetegség)

100%

Allergia

99%

Bőrbetegségek

96%

Légúti betegségek

89%

Emésztőszervi betegségek

91%

Ízületi csontgyulladás

87%

Cukorbetegség

88%

Ha nem fogyasztja a hidrogénes vizet, fennáll a veszélye, hogy:

- Még mindig kidobja a pénzt olyan gyógyszerekre, amik csak ritkán segítenek…sőt!

- A betegségekkel való harcra pazarolja az energiát.

- Kihagyja egy jobb, energikusabb, egészségesebb élet lehetőségét.

Tovább a termékhez >>

dr. Ördög János szülész-nőgyógyász gondolatai a vízről

A klóros víztől a tiszta vízig

„A nő a terhességgel, vajúdással és a szüléssel szó szerint szemlélteti az örök érvényű tételt, hogyan alakul át az energia anyaggá”
- Caroline Myss

ordogjanos1 smMintegy másfél évszázada még a klóros víz – mint fertőtlenítő szer – mentette meg az anyák életét a gyermekágyi láz pusztító fertőzésétől. A klór, ha kisebb mennyiségben is, de mindmáig megmaradt az ivóvizünkben a kórokozók távoltartására – mindannyian tudjuk, milyen alattomos káros mellékhatásokat okozva ezzel a szervezetben és annak ellenálló képességének romlásában.

Mára eljutottunk odáig, hogy egyedül a teljesen TISZTA VÍZ az, amit emberi fogyasztásra ajánlunk. És a mai szennyeződésektől teli környezetben, legyengült, elsalakosodott, elsavasodott szervezetünk miatt az anyák és magzataik egészségének megőrzője lehet.

A TISZTA VÍZ biológiai értékét sokan és szerteágazóan fogalmazták már meg.
Én most szülész orvosként – biofizikai ismereteimet is latba vetve – kísérlem meg a víz terhességre és a leendő utódokra gyakorolt hatását kihangsúlyozni.

27 évet eltöltve ebben az egyébként sikerélményekkel teli szakmában hamar szembesültem sok, az egyetemen tanult ismereteimmel magyarázhatatlan, megoldhatatlan problémával. Ilyen többek között a meddő házaspárok rohamosan növekvő száma, az életképtelen, elvetélt terhességek szaporodása, az életképes magzatok érthetetlen, váratlan elhalása és a bölcsőhalál problematikája, vagy a minden orvosi igyekezet ellenére sem csökkenő koraszülöttség, méhen belül sorvadás és fejlődési rendellenességek előfordulása. De feltűnő az is, hogy már a csecsemők és gyerekek körében is egyre nő a hajlam az allergiára, immunbetegségekre.
Kerestem és megtaláltam a mélyebb és újabb összefüggéseket az élő szervezet működésében és az évek során sikerült egy új, fogamzásra való komplex felkészülési módszert kidolgozni, amivel minden eddiginél kedvezőbben befolyásolhatók a fenti termékenységi, terhesség alatti és szülés körüli szövődmények, megkönnyíthető a szülés, és egészségesebb utódok születhetnek.
Az elmúlt 12 évben ennek a holisztikus családtervezési módszernek a megismertetését talán a legfontosabb feladatomnak tartottam. Tapasztalataimat most igyekszem Önökkel is röviden megosztani.

A holisztikus családtervezés lényege

ordogjanos2 smTerhesség előtt álló pároknál keressük azokat az eddig ismeretlen, vagy elhanyagolhatónak hitt külső, belső, testi-lelki, fizikai és kémiai tényezőket, melyek külön-külön, vagy még inkább együttesen képesek akár az ivarsejtek keletkezése során, akár a terhesség ideje alatt az ismert problémák előidézésére.

Az újonnan megismert okok egy része kiküszöbölhető, más részét pedig új módszerekkel korrigáljuk – kedvezően befolyásolva így a befolyásolhatatlannak hitt szülészeti problémákat.

A szervezet működésének elektro-fiziológiája

ordogjanos3 smEhhez azonban igénybe kell venni az orvostudományban alapvetően új szemléletű és módszerű, úgynevezett biofizikai orvosi elméletet és gyakorlatot.
Ez az új tudományos módszer megváltoztatja az élő szervezetről alkotott eddigi nézeteinket: a legmodernebb mikro-elektro-magneto diagnosztikával mérhetővé váltak a testünkben zajló finom fizikai kölcsönhatások és tetten érhetővé a rejtett működési zavarok. Segítségével képesek vagyunk magyarázatot adni az élet lényegére, a kóros elváltozások hátterére és ez által többek között a VÍZ szervezetünkben betöltött valódi szerepére is.
A biofizika legújabb felfedezése: a biokémiai folyamatokhoz képest elsődleges energetikai és információs életjelenségek minden eddiginél fontosabb szerepet játszanak szervezetünk működőképességében és magasabb rendű szabályozásában.
Eszerint a világon csak nem túl régen ismert biofizikai orvosi elmélet és gyakorlat szerint az emberi reprodukció körüli nehézségeket előidéző elsődleges okok is a tartós hatású, extrém alacsony erősségű elektromágneses jelenségek és a mikrodózisú kémiai ártalmak között keresendők és orvosolandók.

Számos ilyen ok határozható meg és küszöbölhető ki az új ismeretek segítségével (lásd a http://www.bioszerviz.hu/ honlapon szereplő publikációk között a „BIO-BÉBI” PROGRAM - Holisztikus családtervezés” c. tanulmányban), de koncentráljunk most csak a VÍZ élettani szerepére a szülészetben.
Biofizikai orvosi szemmel vizsgálva sejtjeink osztódását, differenciálódását, bennük a harmincezernyi egyszerre végbemenő biokémiai reakciót, a fejlődő ivarsejtekben az átörökítendő genetikai információk épségét, később a fejlődő embrió és az újszülött, végül a felnőtt teljes testi, lelki, szellemi egyediségét, képességeit, egészségre, betegségre való hajlamát mind-mind egy eddig számunkra ismeretlen bioenergetikai rendszer és egy biofoton-szintű információs kommunikáció határozza meg.
Eddig ezt nem ismertük, ezzel nem foglalkoztunk. Pedig innen indulnak el betegségeink!
Ezen információk alapján kijelenthető, hogy minden olyan tényező, amely a fogamzást megelőzően a férfi és női ivarsejtek érését, majd az embrió fejlődését – különösen az első 12 hétben – biofizikai értelemben tartósan zavarja, kórokozó tényezővé lép elő!
Egészségmegőrző és betegségmegelőző óvintézkedéseinket tehát már a fogamzás előtt el kell kezdenünk!

Az ivarsejtek és az embrió fejlődését károsító mikrodózisú kémiai és biofizikai tényezők

ordogjanos4 smAz élet kialakulásához és fönntartásához (a szaporodáshoz) alapvetően szükséges a VÍZ jelenléte.
A megtermékenyített petesejt – miközben „kicsírázik” és a benne rejlő öröklött energiából, holografikus információból az élet kibontakozik – a környezetére van utalva, mely önmegvalósításában segíti (vagy gátolja).
A mikro- és makrokörnyezet mennyiségileg és minőségileg legfontosabb alkotóeleme a VÍZ.
Kémiailag meghatározó a sejtközötti folyadéknak, mint vizes oldatnak az ozmolalitása, pH-ja (kémhatása), salakanyag tartalma, fizikailag pedig az energetikai és információs állapota.
A szervezet vízpótlását szolgáló folyadéknak tehát mindenekelőtt igen alacsony sűrűségűnek, semleges pH-júnak, valamint salakanyag-eltávolító hatásúnak kell lennie.
Ezeknek a biokémiai követelményeknek – ahogy ezt számos tanulmányban olvashatjuk – kizárólag a REVERZ OZMÓZISSAL TISZTÍTOTT VÍZ felel meg maradéktalanul.
Egy példa a kötőszöveti salakanyag jelentőségére: a meddő nők méhének és petefészkének kötőszövetében felhalmozódott salakanyag 20-25-szöröse az egészségesekének, így ez nem közömbös a fogamzó képességre, a koraterhességi szövődményekre és a magzati immunállapotra kifejtett negatív hatása miatt.

ordogjanos9 tnAz ivarsejtek és az embrió osztódó, differenciálódó, működő sejtjeit körülvevő vizes oldat (miliő) kémiai és fizikai állapota messzemenően megszabja az ivarsejtek genetikai épségét, az embrionális sejtek működő képességét, végső soron döntően befolyásolja a leendő magzat életképességét, egészségre, betegségre való hajlamát.
A méhen belüli életben (a magzatvízben) eltöltött idő alatt pedig a legmagasabb (közel 1oo %) a fejlődő embrió – később magzat – testének víztartalma! A szervek között is kiemelkedő a központi idegrendszer (agy) vízkészlete.
Nem kell tehát tovább bizonygatnunk, hogy az élet kezdetén mennyire kulcsfontosságú a szervezetbe juttatott VÍZ kémiai és fizikai állapota!
Az új biofizikai ismeretek fényében azonban a kémiai szerep mellett egyre inkább előtérbe kerülnek a víz rejtett biofizikai képességei!
A VÍZ biofizikailag mint az energiaáramlás egyik fontos tényezője és mint általános információ hordozó és -megjelenítő közeg játszik szerepet életünkben. Az új információk bejuttatásához (alkalmazkodás, tanulás) és a megfelelők rögzítéséhez (egészség, gyógyulás, változás) vízre van szükségünk. Sőt gondolataink és érzelmeink elsődleges közvetítője is a víz.
A víz eme rejtett funkcióinak megértése lehetetlen az új biofizikai ismeretek nélkül.

Az általunk is rendszeresen végzett elektro-akupunktúrás mérések szerint a fogamzó képesség-, illetve a terhesség zavaraival küszködő nők és a terméketlen férfiak kismedencéjére mindenekelőtt a biokémiai folyamatokat irányító bioenergetikai viszonyok hibái (energia-hiány és diszharmónia) jellemzők.
Energetikai állapotunkat éjjel a káros földsugárzások, nappal a negatív gondolatok által kiváltott tartós érzelmek befolyásolják döntően.
Vannak tényezők, amelyek folyamatosan hatnak a sejtműködésekre – ilyen például az elektroszmog, vagy a szöveteket 7o-9o%-ban alkotó VÍZ.

A TISZTA VÍZ jelentősége a holisztikus családtervezésben

A víz fizikai tulajdonságainak ezek szerint nemcsak a naponta kívánatos 2-3 liternyi elfogyasztott mennyisége, és az emberi test ismert igen magas szövet közötti víztartalma miatt, hanem az újonnan felismert energia- és információ- áramlásban betöltött döntő fontosságú szerepe miatt is kiemelt jelentőséget kell tulajdonítanunk!
A szervetlen ásványi anyagot tartalmazó víz energetikája és információtartalma messze nem egyezik meg az intracelluláris víz biofizikai tulajdonságaival - ezért a természetes biokommunikációt, azaz az életfolyamatokat irányító információáramlást zavarják, a sejtek energiaszintjét csökkentik.
A szervezetnek tiszta, szervetlen ásványi anyagban szegény, pozitív energiájú, zavaró fizikai információktól (rezgésektől) mentes, ép térhálós szerkezetű vízre van igazán szüksége!
Fokozottan érvényes a fenti megállapítás a fogamzás körüli viszonyokra!

Ennek az összetett követelményrendszernek tökéletesen csak a REVERZ OZMÓZIS TECHNIKÁVAL TISZTÍTOTT, ENERGETIZÁLT VÍZ felel meg.
ordogjanos6 smA reverz ozmózis technikával tisztított, majd energetizált víz rendszeres fogyasztása az új biofizikai ismeretek alapján feltételezhetően – direkt, vagy indirekt módon – a szervezetben zajló információs, energetikai és materiális jelenségekre egyaránt kifejti jótékony hatását, segít helyreállítani a zavartalan energia- és információcserét a mikro- és makrokörnyezettel.

Egyértelmű, hogy nem elegendő csupán az egészséges utód áhítása, hanem aktívan közreműködnünk is kell annak érdekében!
A családtervezésre készülő pár mindkét tagja számára – elsődlegesen természetesen az új élet befogadására készülő anyai szervezet – a testi- lelki, szellemi egyensúlyba kerülés a végcél. Ez az igazi garanciája a leendő csecsemő egészségének és majdani harmonikus életének!
Az egyensúly elérésében és megtartásában – mint az eddigiekből kiderül – a TISZTA VÍZ-nek igen fontos feladata van.
A kedvező változások mérhetők is a biofizikai diagnosztikus készülékekkel.
Igazolandó a tisztított víz szervezetre gyakorolt energetikai hatását különböző minőségű vizek reaktivitását vizsgáltuk elektro-akupunkturás méréssel. Adataink az elméleti feltételezéseket – a TISZTA, ENERGETIZÁLT VÍZ pozitív energetikai következményeit – látszanak alátámasztani!

Az általunk képviselt holisztikus családtervezésnek is ez a megközelítés szolgál alapjául.

ordogjanos7 smA BIO-BÉBI program fontos elemének tekintjük és – a VÍZ jelentőségét megismerve – már a felkészülési időszakban messzemenően ajánljuk a gyermekvállalásra készülő pároknak a TISZTA VÍZ fogyasztására történő átállást!

Jászberény, 2oo7.október

Dr. Ördög János szülész-nőgyógyász, orvos-természetgyógyász

Bio Szerviz XXI. Biofizikai Orvosi Rendelő

Dr. Ördög János szülész-nőgyógyász, orvos-természetgyógyász

Dr. Ördögné Vecsey Katalin természetgyógyász, addiktológus

5100, Jászberény, Szelei út 11.

Rendelés: munkanapokon 8-12 és 15-18
www.bioszerviz.hu

ordogjnaos8 sm

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: o6-3o/998-1545

Prof. dr. Török Szilveszter: a méregtelenítés fontossága

Tegyen Ön is az egészségéért!
 

Életünkben mindannyian tapasztaljuk:

 • Napjainkban a betegek száma egyre emelkedik!
 • 130 000 féle vegyi szennyező anyag terheli szervezetünket!
 • Amerikában bejelentették: az elhalálozások nagyobb részéért a kemizáció és a vegyi anyagok a felelősek!
 • A vegyi szennyezők ivóvizeinkkel közvetlenül bejutnak szervezetünkbe? Pasteur kijelentése, "hogy betegségeink 90%-át megisszuk", ma hétköznapjaink valósága!
 • Sajnos sem a vezetékes víz, sem az ásványvíz nem támogatja hatékonyan szervezetünk méregtelenítését! (dr.Morell)

A legfőbb problémák:

 • Vizeink szennyezettek és ki vagyunk téve a vezetékes víz veszélyeinek (Esztergom, Miskolc, Balaton stb.).
 • Keveset és rosszat iszunk.
 • Ha szervezetünk nem jut alacsony ásványi anyag tartalmú tiszta vízhez, sejtjeink nem képesek méregteleníteni, s kiválasztásunk egyre nehézkesebbé válik!
 • Az eredmény: immunrendszerünk gyengül, közérzetünk romlik!

„Az egészséges élet, s minden gyógyulás alapja a méregtelenítés, amelynek létrehozója a tiszta víz! Fontos megértenünk, hogy szervezetünk anyagcseréje, méregtelenítésre, a tiszta víz oldó-tisztító erején áll vagy bukik!
Ha az ivással bevitt víznek nincs oldó hatása, akkor nem működik a sejtozmózis, a méregtelenítés és vizeink szennyeződései, kiválasztásunk végtermékei a saját testünkben rakódnak le, belső keringési rendszerünk eldugul, megjelennek a betegségek!” (Prof. dr. Török Szilveszter)

Vásárlóink élményei a tiszta víz fogyasztása kapcsán:

 • Ebből a vízből a két-három litert is meg tudom inni!
 • Szervezetem ellenállóbb lett a megbetegedésekkel szemben!
 • Néhány nap után megszűnt a székrekedésem!
 • Gyerekeim is leszoktak a cukros üdítőkről!
 • Allergiás tüneteim egy év után megszűntek!
 • A méregtelenítés hatására elmúlt a fáradékonyságom, ma jobb a közérzetem!
 • Segített leadni fölös kilóimat és bőröm is visszanyerte a rugalmasságát.
 • Fogyasztása egy év alatt megszüntette magas vérnyomásomat!
 • Először csökkentette, később megszűntette az érelmeszesedésemet!
 • Ritkábban kell járnom dialízisre, újra beindult a vesém!
 • Emésztési zavaraim megszűntek!
 • Jótékonyan segített a daganatos, rákos betegségem gyógyulásában!

Egészségünk megőrzése, visszaszerzése egy kihívás! Mi segíteni szeretnénk, hogy megismerje a tiszta víz, a sejtjeink méregtelenítésének titkát, s hogy egészségesebb életet éljen!

Betegségeink legnagyobb részét a vegyi szennyezők okozzák!

A készítmények összetétele ipari titok!

Társadalmunk sok pozitív vívmánya mellett talán sehol sem romlott annyira a helyzet, mint a vizeink minőségének a terén! Környezetünk terhelése, ami felszíni vizeinkben rögtön megjelenik, oly mértékű, hogy nehéz számokkal kifejeznünk. Ha megkíséreljük is, nehéz felismernünk a veszélyt, pedig ma már egészségünk, az életünk ezen múlik!
Pasteur nem is olyan régen mondta: „betegségeink 90 %-át megisszuk!” Ma ezt Amerikában úgy fogalmazzák meg: a halálokok több mint 50%-át a vegyi szennyezők okozzák!

paz 02 img0249 tnMit jelent számunkra a vegyi szennyezés? Az Országos Tisztiorvosi Hivatal, egyik jelentésében, alábbiakról számolt be: „A 2000-es évek elején kereskedelmi forgalomban lévő vegyi anyagok száma már meghaladta a 130 000-t, a regisztráltaké a 13 000 000-t. Az előbbiek száma évente 400 - 1000 új tétellel növekszik, az utóbbiak számának évi növekedését pontosan nem ismerjük. A különböző márkaneveken (fantázianevek) forgalomba hozott készítmények számát 4 millióra becsülik. A készítmények összetétele általában ipari titok, a „fogyasztók” (lakosság, egészségügy, környezetvédelem stb.) körében gyakran ismeretlen.”

(Intergovernmental Forum on Chemical Safety, 1998)

Mindehhez az alábbi kiegészítéseket kell hozzátenni:

 • az átfogóan vizsgált és ismert vegyi anyagok száma alig több mint 2000 (!), de még a kielégítően ismert hatású vegyi anyagok száma sem több mint 60 000;
 • a WHO definíciója szerint minden egyes vegyi anyag potenciális kóroki tényező; ez azt jelenti, hogy a vegyi anyagok (tételszámuk 13 milliónál több!), mint kóroki tényezők sokszorosan haladják meg az eddig ismert valamennyi emberi megbetegedés ismert kóroki tényezőinek számát!”

A leírtak egyértelműen mutatják: ivóvizeink kémiai biztonsága kockázatos! Az ellenőrző hatóságoknak, a környezetvédelemi szerveknek, gyakorlatilag nincs ismerete arról, hogy vizeinkben milyen vegyi szennyeződések vannak! Hazai tudósaink ezért minősítették, több ízben veszélyesnek a vezetékes víz fogyasztását!
Egészségünk érdeke, hogy önmagunk és családunk biztonságáról, megfelelő tiszta víz forrással, minél hamarabb gondoskodjunk!

A kék bolygó az otthonunk!

Vigyázunk rá? Mit adunk át gyermekeinknek és a többi élőlénynek?

A víz körforgása: a Nap hatására percenként kb. 1 milliárd m3 (fél Balaton víztömeg) párolog el a tengerekből. Felhőkké alakul, majd a szél a szárazföld felé fújja, ahol a hegyeknél történő hirtelen emelkedéstől lehűl, a párából kicsapódnak a vízcseppek és lehullnak a földre.

avizkorforgasa tnAz esőcseppek a földre érés közben, a levegőből, az autók, épületek, tárgyak felületeiről és a földfelszínről magukkal viszik a piszkot, majd a talajba jutva újabb szennyeződéseket vehetnek fel. Útja során a víz , a kőzet és talajrétegeken történő áthaladásakor, igyekszik megszabadulni a hozzáragadt szennyeződéstől. Majd a talajban, a rétegvizekben halad tovább, míg egy forráson keresztül ki nem lép és patakba, folyóba gyűlve elindul vissza a kiindulási helyére, a tengerbe, az óceánba.

Földünk felületének 75%-a víz, de csak 1%-a édesvíz. A Földön található teljes víz mennyisége az alábbiak szerint oszlik meg:

 • 97,2%-a sós tengervíz kb. 1.321.890.000 km3
 • 2,14 %-a a sarki és a gleccserek jegében lévő víz
 • 0,001%-a felhők, köd, vízgőz formájában az atmoszférában van jelen
 • 0,6%-a azaz 8,7 millió km3 édesvíz, amelyből, 3% felszíni víz, tavak, folyók, 97% talajvíz 800m mélységig a felszín alatt.

 

fold tn

A Földfelszín tulajdonképpen nem is föld, hanem inkább víz, ezért nevezzük kék bolygónak.


Vízszennyezés:

  • Egy liter olaj 1 millió liter tiszta vizet képes fogyasztásra alkalmatlanná tenni!
  • Sajnos évente az óceánokba kerül:
   • 2,6 millió tonna nitrát,
   • 2,5 millió tonna cink,
   • 370.000 tonna ólom.
  • A mezőgazdaság évente 80 millió tonna műtrágyát szór ki a földre.
  • A lakosság és az ipar több mint 120 millió tonna mosószert, kozmetikumot használ fel.
  • Élőhelyeink terhelése egyre nagyobb! Hatalmas szennyeződéseket okoz a húsipar és a nagyüzemi mezőgazdaság!
  • Ma a fejlődő világ szennyvizének 90%-a minden kezelés nélkül ömlik a folyókba! Budapesten ez a szám 50%!/div>
  • A kínai folyók 80%-ban már nem él hal!
  • A folyóinkba, tavainkba évente 300 milliárd liter szennyvizet juttatunk.
  • Tudósaink előrejelzése: - évente 5 millióval több gyermek fog meghalni a vízminőség romlása miatt!
  • Kutatók előrejelzése: 2025-re a világ 2/3-nak nem lesz elegendő ivóvize!

Ivóvízhelyzet:

 • Ma a Földön kb. 3 milliárd embernek nincs elegendő, egészséges ivóvízforrása,
 • Évente 4 milliárd esetben, szennyezett víz következtében történik hasmenéses megbetegedés.
 • Évente 2,5 millióan halnak meg a fertőzött ivóvíz következtében, sajnos többségük öt éven aluli gyermek.

Hazánk ivóvízhelyzete:

 • Európai viszonylatban Magyarország az ivóvízkészletek veszélyeztetettségét tekintve az első tízben szerepel!
 • Sajnos hazánkban nem egységes a vízminőség mérésével kapcsolatos gyakorlat. A vizsgálatok rendszeressége, gyakorisága, az adatok összesítése „gazdátlanul” történik. A magyar szabvány a víz minőségének mérésére 64 paramétert ír elő, melyből mindössze 11-et mérnek rendszeresen a ma környezetünkben található 130.000 féle szennyeződés közül. S annak ellenére, hogy csak néhány paramétert mérnek, országos átlagban, minden harmadik vízminta egészségre ártalmas anyagokat tartalmazott.
 • Hazai tudósaink a vezetékes víz fogyasztását több ízben veszélyesnek minősítették.
 • Egyes kutatások szerint a szennyezett, vegyi anyagokkal terhelt, klórozott ivóvíz is felelős a túlterhelt immunrendszer, a daganatos megbetegedések, a cukorbetegség, a szaporítószervek megbetegedésének egy részéért.
 • Magyarországon, sok helyen a tisztítatlan szennyvíz keveredik a folyókba, s ezekből szinte ugyanolyan állapotban kerül vissza a vízhálózatokba. A szabvány mértéke fölötti 1 %-os eltérések a víz minőségében olyan megbetegedéséket is okozhatnak, amelyek miatt csökkenhet az ember egészsége és munkaképessége.
 • Mit üzennek nekünk a 2006 évi ivóvízbotrányok? (Miskolc, Balaton, Esztergom, stb.)