Fogyasszunk inkább palackozott ásványvizet?

ordogjanos7 m

A kereskedelemben kapható ásványvizek nagyobb része 120-200 méteres kutakból nyert rétegvíz. A napi sajtóban, több cikkben is olvashattuk: az ásványvizek 80 % palackozott csapvíz vagy azzal azonos beltartalmi minőségű. Sajnos ezen a téren az érdek az úr, és ma már ásványvíznek mondanak olyan vizet is, amit kémiai eljárással vastalanítottak vagy különböző ásványokkal dúsítottak, hogy a beltartalmi értéke vagy az íze jobb legyen.

gomb bovebben hu

Ásványvíz vagy tisztított víz?

04 03 1 thumb m

Ma a szakemberek véleményét is megosztja az ásványvizekkel bevitt ásványi anyagok szerepe, ezért vizsgáljuk meg egy másfajta megközelítésből. Az összegyűjtött információk saját véleményünket tükrözik. Vele egyetérteni, elfogadni nem szükséges. Mi úgy gondoljuk: e sorok elolvasása után, pusztán logikus gondolkodással mindenki eldöntheti, hogyan szeretné az "ásványvíz kérdést" szemlélni.

gomb bovebben hu

Ásványvizeink az egészségünket szolgálják?

lerakodas m

Tény, hogy a növekvő ásványvízfogyasztás, egyenesen arányos a vérkeringési zavarok számának növekedésével. Egyre gyakoribbak a vérnyomás zavarok, a szívinfarktusok, az agyvérzések. Magyarországon az elhalálozások több mint 50%-nál ez a halálok! A túlzott mennyiségű ásványi anyag éppúgy eldugaszolja testünk közlekedési úthálózatát, mint a túl sok autó a városi közlekedést. Minden betegség visszavezethető áramlástechnikai problémákra!

gomb bovebben hu

Mi a gond az ásványvizekkel?

taplalek m

A túlzott mennyiségű ásványi anyag éppúgy eldugaszolja testünk közlekedési úthálózatát, mint a túl sok autó a városi közlekedést. Ha mindez még társul korunk alapproblémájával a kevés vízivással, az alulhidratáltsággal, akkor a veszélyeztetettség egyértelmű. A rendszeres tiszta víz fogyasztása alapja egészségünknek!

gomb bovebben hu

Ivóvízrendelet paraméterek nemzetközi összehasonlítása

paragrafusjel m

Az érvényben lévő magyar, a 2003 január 1-től érvényes német Ivóvíz-Rendelet paraméterei, összehasonlítva az új EUs értékek, valamint az amerikai (USA) és a WHO (Egészségügyi Világ Intézet) határértékeivel.

gomb bovebben hu

Csapvizeinkről őszintén

egypoharvizakezbenkep1 m

     - Ma a nyilvántartott vegyi szennyezők száma: 13 millió! 
     - Ebből környezetünket, vizeinket kb. 130 000 fajta terheli!
     - Ebből a napi ellenőrzés 11-24 paramétert vizsgál!
Vagyis pestiesen szólva, a vegyi szennyezők és a vizsgált szennyezők száma, „még csak köszönő viszonyban sincs egymással! Ami után az illetékesek nyilatkozatát: "a csapvíz tiszta, egészséges és ellenőrzött," némi kételkedéssel fogadhatjuk.

gomb bovebben hu

Vezetékes vizeink problémái!

vizko m

Ma ivóvizünket mélyfúrású kutakból vagy azokból a folyókból nyerjük, amibe a szennyvizeinket is engedjük. Sajnos, a különböző tisztítási műveletek ellenére, egyik sem az a vízminőség, amire szervezetünknek szüksége lenne. Csapvizünk további hátránya, hogy a fertőtlenítés miatt klórral kezelik.

gomb bovebben hu

Hogyan lehet érzékelni a csapvíz és az energetizált tiszta víz közötti különbséget?

pohar neni tn m

A tisztított víz lágyabb, kellemesebb ízű! Ha energetizálva is van, akkor az íze markánsabb, mélyebb tónusú, itatja magát!

Bemutatótermünkben mindenkinek adunk egy flakon tiszta energetizált vizet kóstolóba!

gomb bovebben hu

Csendes gyilkos a klór

klor m

Lételemünk, s háztartásaink alapvető tartozéka a fertőtlenített ivóvíz. Mindenki ismeri, használja, de vajon tudjuk-e, hogy milyen hatással van egészségünkre a benne található kis mennyiségű klór és vegyületei.

Az I. Világháborúban harci gázként vetették be. Mára éppen fenyegető, gyilkos tulajdonságait kihasználva ivóvizeinket fertőtlenítjük vele. A WHO jelentése szerint a földön az emberek 80%-a klórral fertőtlenített vizet iszik. Magyarország, közelebbről Miskolc ivó- és uszodavizeinek túlnyomó többségét is klórral fertőtlenítik.

gomb bovebben hu

A nitrites vizek mennyire blokkolják az oxigén felvételét?

wsci 01 img0096 m

"Tudjuk, hogy a nitrát komoly problémát jelent számunkra! A nitrát a mezőgazdasági termelés révén nagy mennyiségben épül be a talajba, majd később, a talajvízben újra felbukkan. A gyomrunk savas környezetében a nitrátból átalakul nitrité és a táplálékunk fehérjéivel együtt nitrosaminokat képez. Ezek a nitros-aminosavak a legveszélyesebb rákkeltő anyagok közé tartoznak!"

gomb bovebben hu

RO szűrés hatásossága a gyakorlatban

mairo2 m

Ha az ívóvizévek kapcsolatosan kétségei támadnának, hasznos tudnia: hol jár a mai technika.
Néhány éve készült el az RO rendszerű vízszűrők átfogó vizsgálata, amiből összeállítottunk egy rövidített kivonatot.

gomb bovebben hu

Az RO rendszerű víztisztító technológia működési elve

osmosis1 m

A NASA 1960-ban fejlesztette ki az ún. fordított ozmózis elvén működő víztisztítási eljárását. Legelőször a haditengerészetnél alkalmazták a sós tengervíz ivóvízzé alakítására, majd a 1960-as években tovább fejlesztették az eljárást a vegyi, biológiai és radioaktív szennyeződések kiszűrésére.

gomb bovebben hu

Mit szűrnek ki a vízből a berendezéseink?

cid image002 m

Mi a világ egyik legismertebb: „GE Water Technologies” GE Osmonics membránjaival szállítjuk a gépeinket.
Berendezéseink a mennyiségi, a minőségi termelésben, mind a fogyasztóktól és mind az ellenőrző hatóságoktól kiváló minősítést kaptak. Biztonságot, egészséget jelentenek a használóik számára!

gomb bovebben hu

Milyen szennyeződéseket távolít el a fordított ozmózis?

szutyok tn m

Sajnos a vizeinkbe, a leírt szennyeződéseken kívül, még számos (kb.130 000 féle) egyéb szennyeződés is található, amelyeket a GE Osmonics TFM membrán távolít el.

gomb bovebben hu

Miért érdemes a reverz ozmózis technikát választani?

image00013 m

Saját egészségünk, családunk, állataink és növényeink érdekében! Az alacsony ásványi anyagtartalmú víz az élő szervezetek utcaseprője, sejtépítésük, vízháztartásuk és kiválasztásuk alapja!

Az fordított ozmózis (RO) rendszerű szűréstechnika a világon fellelhető legjobb módszer, 1960–óta használja a NASA, az USA Haditengerészete és 30 éve sok háztartás szerte a világon.

gomb bovebben hu

Milyen tényezők befolyásolják a tisztított víz mennyiségét és minőségét?

mosogatoalattkep1 m

Négy fontos befolyásoló tényező van. Az egyik az oldott szárazanyag-tartalom. Minél magasabb ez az érték, annál rosszabb a tisztított víz minősége. Ez  a készülék fajtájától, gyakorlatilag az RO membrántól függ.

gomb bovebben hu

Szeretnénk, hogy a tiszta víz folyamatosan méregtelenítse a sejtjeinket?

image00032 m

Méregtelenítésünk hiánya miatt, vizeink szennyeződései és kiválasztásunk végtermékei a saját testünkben rakódnak le. Az orvoskutatók kimutatták, hogy a vegyi-, biológai-, és a radioaktív anyagokkal szennyezett víz hozzájárul:

  • a stresszhez,
  • az elhízáshoz,
  • a rossz közérzethez,
  • a legyengült immunrendszerhez,
  • és a betegségek kialakulásához.
gomb bovebben hu

Az egészséges tiszta víz -> WaterCleaner

image00026 m

Vajon Ön ismeri a víztisztítás területén a legjobb megoldást? Ismeri sejtjeink, szervezetünk méregtelenítésének a titkát? Vajon tudja, hogyan bogozzuk ki az egészségügy, az üdítőitalgyártók, az ásványvizes érdek és a csapvíz ajánlói által összekuszált szálakat?

gomb bovebben hu

Ásványvizeink az egészségünket szolgálják?

Mi a szerves és a szervetlen ásványi anyagok közötti különbség?

Napi gyakorlatunk, hogy a vezetékes víz „rossz íze” miatt ásványvizeket iszunk. Ízük ugyan jobb, de sok ásványt tartalmaznak, amit ugyan a közvélemény egészségesnek tart, de közben olyan anyagok kerülhetnek szervezetünkbe, amelyek alapul szolgálhatnak a betegségek kialakulásában. A kutatások azt mutatják: a magas ásványanyag tartalmú víz, az ozmotikus viszonyok miatt besűríti a vérünket, s a felesleges ásványi anyagok lerakódnak a sejtközi állományunkban, ereinkben vagy a kiválasztó szerveinkben. Számítások szerint, életünk során, kb. 200 kg ásványt (kőzetet) fogyasztunk el, ami nagyobbrészt bekerül a véráramunkba és szükséges kiválasztani! Dr. med. M. Schmidt szerint a túlzott mértékű szervetlen ásványi sók bevitele szervezetünkben gyorsítja az öregedést.

Szakértők mind arra hívják fel figyelmünket, hogy a szerves és a szervetlen ásványi anyagok között jelentős különbséget kell tennünk! A szervetlen ásványi anyagok szervezetünk számára károsak, mert lerakódnak (például a koleszterinkristályokra) és ez által foltszerűen csomók, szklerózisok keletkeznek (például arteriosklerózis). Szervezetünk számára a szerves kötésben lévő ásványi anyagok, makró-, mikró és nyomelemek a leghasznosabbak.

lerakodas tnTény, hogy a növekvő ásványvíz fogyasztás, egyenesen arányos a vérkeringési zavarok számának növekedésével. Egyre gyakoribbak a vérnyomás zavarok, a szívinfarktusok, az agyvérzések. Magyarországon, hasonlóan a civilizált országokhoz, az elhalálozások több mint 50%-nál ez a halál oka! A túlzott mennyiségű ásványi anyag éppúgy eldugaszolja testünk közlekedési úthálózatát, mint a túl sok autó a városi közlekedést. Minden betegség visszavezethető áramlástechnikai problémákra!

A francia vízkutató, Vincent professzor, 13 évig tartó kutatásaival bebizonyította, hogy a kísérleti állatok egészségi állapota jóval kedvezőbb és élettartalmuk sokkal hosszabb, ha azok ásványi anyagban szegény vizet fogyasztanak. Ha azonban a kísérleti állatok vezetékes vizet vagy ásványi anyagban gazdag vizet kaptak, akkor gyakrabban megbetegedtek és korábban pusztultak el. Ezzel párhuzamosan megállapította azt is, hogy azokban a városokban alacsonyabb a lakosság elhalálozási aránya, amelyeknek jobb, és lágyabb az ivóvíz minősége. Pl., míg Grenoble város - ahol nagyon jó az ivóvíz minősége - halálozási arány csupán 850/100.000 fő, addig a Cote d´Azur néhány városában, ahol magas a víz ásványi anyag tartalma 1340/100.000 fő az arányszám!

A halálozási adatokon túl a rákos megbetegedések gyakoriságát is vizsgálta Vincent professzor és hasonló összefüggéseket állapított meg a rossz vízminőség és a rákos megbetegedések gyakorisága között. Hasonló kutatásokat végeztek az osztrák Steiermark tartományban, és azonos eredményre jutottak!

Mi a gond az ásványvizekkel?

Dr. med M. Schmidt kutatásaival is igazolta!

"Az ásványvizekkel kapcsolatos fő problémánk az, hogy az ásványvizekben lévő ásványi anyagok szervetlenek (nem organikusak). Igaz, hogy elfogyasztásukkal ezen anyagok bejutnak a vérünk keringési rendszerébe, de nem hatolnak be sejtjeinkbe, mert a sejthártya nem ereszti át őket. A sejthártya az ásványi anyag belső fizikai minősége alapján dönt az anyagfelvételről és sejtjeink csupán a már megkötött, és ez által szervessé vált ásványi anyagokat veszik fel!"

taplalek smAz ásványi anyagok megkötéséhez un. szállítmányozókra, transzportterekre van szükségünk, pl. növényekre, gyümölcsökre, tejre stb. Ezek az anyagok ugyanis képesek szerves kötésben megkötni a szervetlen ásványi anyagokat.

"A szervezetünk csupán szerves formában, a tápanyagokban oldva tudja felvenni az ásványi anyagokat, a vízből közvetlenül nem!"

Dr. med M. Schmidt szerint a túlzott méretű szervetlen ásványi sók bevitele szervezetünkben gyorsítja az öregedést. A szerves és szervetlen ásványi anyagok között komoly különbséget kell tennünk.

A szervetlen ásványi anyagok szervezetünk számára károsak, mert lerakódnak szervezetünkben, gondoljunk például a koleszterinkristályokra, amik foltszerűen csomókat képeznek szervezetünkben, s ezek a csomók arteriosklerozishoz vezethetnek. Szervezetünk számára csak a szerves, pl. aminosavakon megkötött ásványi anyagok hasznosak. Ezért a gyógyszergyártásban egyre több citrátot és glukózt használnak, hogy megkössék a különböző szervetlen ásványi anyagokat, hogy ezek az anyagok ténylegesen bejuthassanak sejtjeinkbe. Az utóbbi évek növekvő ásványvíz fogyasztása egyértelműen arányos a vérkeringési zavarok számának növekedésével. Egyre gyakoribb a vérnyomászavar, a szívinfarktus, és az agyvérzés.

A túlzott mennyiségű ásványi anyag éppúgy eldugaszolja testünk közlekedési úthálózatát, mint a túl sok autó a városi közlekedést. Ha mindez még társul korunk alapproblémájával, a kevés vízivással, az alulhidratáltsággal, akkor a veszélyeztetettség egyértelmű. A rendszeres tiszta víz fogyasztása alapja egészségünknek. Nem mindegy, hogy mennyit és mit iszunk!