Milyen vizet igyunk, ha egészségesek szeretnénk maradni?

00660 splash 1280x1024 m

"Kizárólag az ásványi anyagokban szegény víz képes megtisztítani szervezetünket a szervezetünk számára felesleges, lerakódott ásványoktól, hogy vérünkbe – a szó szoros értelmében – több levegő juthasson."

Dr. med. Antonius M. Schmid: A víz és vízminőség jelentősége az emberi organizmus számára

gomb bovebben hu

Milyen vízre van szüksége a szervezetünknek?

image00013 m

Életfeltételünk, hogy ivóvizünket, testünk építő anyagát, sejtjeink fuvarozóját a legértékesebb tápanyagnak tartsuk! Aki felismeri a tiszta víz titkát, a valódi alternatívát jelentő ozmózis-átalakító technikával segíthet családján és önmagán. A berendezések egy liter tiszta vizet 4-6 Ft-ból állítanak elő.

gomb bovebben hu

Fogyasszunk inkább palackozott ásványvizet?

egypoharvizakezbenkep1 m

A kereskedelemben kapható ásványvizek nagyobb része 120-200 méteres kutakból nyert rétegvíz. A napi sajtóban, több cikkben is olvashattuk: az ásványvizek 80 % palackozott csapvíz vagy azzal azonos beltartalmi minőségű. Sajnos ezen a téren az érdek az úr, és ma már ásványvíznek mondanak olyan vizet is, amit kémiai eljárással vastalanítottak vagy különböző ásványokkal dúsítottak, hogy a beltartalmi értéke vagy az íze jobb legyen.

gomb bovebben hu

Hogyan működik a fordított ozmózis rendszer?

ro102csaladikep1 m

Az ozmózis elv az élő szervezetek egyik alapvető működési elve. Amit felhasználhatunk a víztisztításra vagy vegyi anyagok kezelésére.
O
zmózis elv: hogy a hígabb oldatból a sűrűbb felé igyekszik a folyadék a félig áteresztő membránon (sejtfalon) keresztül. A folyamat nyomás hatására megfordul (fordított ozmózis) és létrehozhatjuk vele a "hígabb", tisztább oldatot: a tiszta vizet!

gomb bovebben hu

Mennyi vizet termel egy fordított ozmózissal működő víztisztító berendezés?

ro102csaladikep1 m

Nagyon széles a skála, ami befolyásolhatja a a víztermelést. Pl: a gép tipusa, családi vagy üzemi, szivattyús vagy szivattyú nélküli, átfolyós vagy tartályos...

gomb bovebben hu

Hogyan működik az ozmózis elv a sejtjeinknél?

egeszseg3 m

Szervezetünk az anyagcsere folyamatoknál, elsősorban a méregtelenítésnél alkalmazza az ozmózis elvet. Legkisebb alkotóelemünk a sejt méregtelenítése-salaktalanítása is így zajlik. Itt az ozmózis membrán, a félig áteresztő hártya a sejtfal. Ha alacsony a sejten kívüli folyadéksűrűség, akkor a „hígabb” víz az ozmózis elv alapján könnyedén bejut a sejtünkbe és kimossa a feleslegessé vált salakanyagokat. Ez az ozmózis elven működő méregtelenítés!

gomb bovebben hu