Mi a gond az ásványvizekkel?

Dr. med M. Schmidt kutatásaival is igazolta!

"Az ásványvizekkel kapcsolatos fő problémánk az, hogy az ásványvizekben lévő ásványi anyagok szervetlenek (nem organikusak). Igaz, hogy elfogyasztásukkal ezen anyagok bejutnak a vérünk keringési rendszerébe, de nem hatolnak be sejtjeinkbe, mert a sejthártya nem ereszti át őket. A sejthártya az ásványi anyag belső fizikai minősége alapján dönt az anyagfelvételről és sejtjeink csupán a már megkötött, és ez által szervessé vált ásványi anyagokat veszik fel!"

taplalek smAz ásványi anyagok megkötéséhez un. szállítmányozókra, transzportterekre van szükségünk, pl. növényekre, gyümölcsökre, tejre stb. Ezek az anyagok ugyanis képesek szerves kötésben megkötni a szervetlen ásványi anyagokat.

"A szervezetünk csupán szerves formában, a tápanyagokban oldva tudja felvenni az ásványi anyagokat, a vízből közvetlenül nem!"

Dr. med M. Schmidt szerint a túlzott méretű szervetlen ásványi sók bevitele szervezetünkben gyorsítja az öregedést. A szerves és szervetlen ásványi anyagok között komoly különbséget kell tennünk.

A szervetlen ásványi anyagok szervezetünk számára károsak, mert lerakódnak szervezetünkben, gondoljunk például a koleszterinkristályokra, amik foltszerűen csomókat képeznek szervezetünkben, s ezek a csomók arteriosklerozishoz vezethetnek. Szervezetünk számára csak a szerves, pl. aminosavakon megkötött ásványi anyagok hasznosak. Ezért a gyógyszergyártásban egyre több citrátot és glukózt használnak, hogy megkössék a különböző szervetlen ásványi anyagokat, hogy ezek az anyagok ténylegesen bejuthassanak sejtjeinkbe. Az utóbbi évek növekvő ásványvíz fogyasztása egyértelműen arányos a vérkeringési zavarok számának növekedésével. Egyre gyakoribb a vérnyomászavar, a szívinfarktus, és az agyvérzés.

A túlzott mennyiségű ásványi anyag éppúgy eldugaszolja testünk közlekedési úthálózatát, mint a túl sok autó a városi közlekedést. Ha mindez még társul korunk alapproblémájával, a kevés vízivással, az alulhidratáltsággal, akkor a veszélyeztetettség egyértelmű. A rendszeres tiszta víz fogyasztása alapja egészségünknek. Nem mindegy, hogy mennyit és mit iszunk!