Fogyasszunk inkább palackozott ásványvizet?

ordogjanos7 m

A kereskedelemben kapható ásványvizek nagyobb része 120-200 méteres kutakból nyert rétegvíz. A napi sajtóban, több cikkben is olvashattuk: az ásványvizek 80 % palackozott csapvíz vagy azzal azonos beltartalmi minőségű. Sajnos ezen a téren az érdek az úr, és ma már ásványvíznek mondanak olyan vizet is, amit kémiai eljárással vastalanítottak vagy különböző ásványokkal dúsítottak, hogy a beltartalmi értéke vagy az íze jobb legyen.

gomb bovebben hu

Ásványvíz vagy tisztított víz?

04 03 1 thumb m

Ma a szakemberek véleményét is megosztja az ásványvizekkel bevitt ásványi anyagok szerepe, ezért vizsgáljuk meg egy másfajta megközelítésből. Az összegyűjtött információk saját véleményünket tükrözik. Vele egyetérteni, elfogadni nem szükséges. Mi úgy gondoljuk: e sorok elolvasása után, pusztán logikus gondolkodással mindenki eldöntheti, hogyan szeretné az "ásványvíz kérdést" szemlélni.

gomb bovebben hu

Ásványvizeink az egészségünket szolgálják?

lerakodas m

Tény, hogy a növekvő ásványvízfogyasztás, egyenesen arányos a vérkeringési zavarok számának növekedésével. Egyre gyakoribbak a vérnyomás zavarok, a szívinfarktusok, az agyvérzések. Magyarországon az elhalálozások több mint 50%-nál ez a halálok! A túlzott mennyiségű ásványi anyag éppúgy eldugaszolja testünk közlekedési úthálózatát, mint a túl sok autó a városi közlekedést. Minden betegség visszavezethető áramlástechnikai problémákra!

gomb bovebben hu

Mi a gond az ásványvizekkel?

taplalek m

A túlzott mennyiségű ásványi anyag éppúgy eldugaszolja testünk közlekedési úthálózatát, mint a túl sok autó a városi közlekedést. Ha mindez még társul korunk alapproblémájával a kevés vízivással, az alulhidratáltsággal, akkor a veszélyeztetettség egyértelmű. A rendszeres tiszta víz fogyasztása alapja egészségünknek!

gomb bovebben hu