Ivóvízrendelet paraméterek nemzetközi összehasonlítása

paragrafusjel m

Az érvényben lévő magyar, a 2003 január 1-től érvényes német Ivóvíz-Rendelet paraméterei, összehasonlítva az új EUs értékek, valamint az amerikai (USA) és a WHO (Egészségügyi Világ Intézet) határértékeivel.

gomb bovebben hu

Csapvizeinkről őszintén

egypoharvizakezbenkep1 m

     - Ma a nyilvántartott vegyi szennyezők száma: 13 millió! 
     - Ebből környezetünket, vizeinket kb. 130 000 fajta terheli!
     - Ebből a napi ellenőrzés 11-24 paramétert vizsgál!
Vagyis pestiesen szólva, a vegyi szennyezők és a vizsgált szennyezők száma, „még csak köszönő viszonyban sincs egymással! Ami után az illetékesek nyilatkozatát: "a csapvíz tiszta, egészséges és ellenőrzött," némi kételkedéssel fogadhatjuk.

gomb bovebben hu

Vezetékes vizeink problémái!

vizko m

Ma ivóvizünket mélyfúrású kutakból vagy azokból a folyókból nyerjük, amibe a szennyvizeinket is engedjük. Sajnos, a különböző tisztítási műveletek ellenére, egyik sem az a vízminőség, amire szervezetünknek szüksége lenne. Csapvizünk további hátránya, hogy a fertőtlenítés miatt klórral kezelik.

gomb bovebben hu

Hogyan lehet érzékelni a csapvíz és az energetizált tiszta víz közötti különbséget?

pohar neni tn m

A tisztított víz lágyabb, kellemesebb ízű! Ha energetizálva is van, akkor az íze markánsabb, mélyebb tónusú, itatja magát!

Bemutatótermünkben mindenkinek adunk egy flakon tiszta energetizált vizet kóstolóba!

gomb bovebben hu

Csendes gyilkos a klór

klor m

Lételemünk, s háztartásaink alapvető tartozéka a fertőtlenített ivóvíz. Mindenki ismeri, használja, de vajon tudjuk-e, hogy milyen hatással van egészségünkre a benne található kis mennyiségű klór és vegyületei.

Az I. Világháborúban harci gázként vetették be. Mára éppen fenyegető, gyilkos tulajdonságait kihasználva ivóvizeinket fertőtlenítjük vele. A WHO jelentése szerint a földön az emberek 80%-a klórral fertőtlenített vizet iszik. Magyarország, közelebbről Miskolc ivó- és uszodavizeinek túlnyomó többségét is klórral fertőtlenítik.

gomb bovebben hu

A nitrites vizek mennyire blokkolják az oxigén felvételét?

wsci 01 img0096 m

"Tudjuk, hogy a nitrát komoly problémát jelent számunkra! A nitrát a mezőgazdasági termelés révén nagy mennyiségben épül be a talajba, majd később, a talajvízben újra felbukkan. A gyomrunk savas környezetében a nitrátból átalakul nitrité és a táplálékunk fehérjéivel együtt nitrosaminokat képez. Ezek a nitros-aminosavak a legveszélyesebb rákkeltő anyagok közé tartoznak!"

gomb bovebben hu