Vincent Luis-Claude: Milyen a jó ivóvíz?

(1906-1988, a Párizsi egyetem antropológiai professzora, az első hidrológus, aki 13 évig foglalkozott vízkutatással)

A jó ivóvíz Vincent szerint: "az ásványi anyagokban szegény, enyhén sós, kissé oxidált víz, amelynek nagy az elektronikus ellenállása. Kutatásai szerint a túlásványosított víz besűrűsíti a vérünket. A fölös ásványi anyagok lerakódnak az ereinkben, vénáinkban, a vesében, epében stb., ami trombózishoz, rákhoz esetleg szívinfarktushoz vezethet. Ő annak idején az revers-ozmózisos vagy desztillált víz fogyasztását ajánlotta."

Vincent elméletét az orvosi gyakorlatban Dr. Morrell alkalmazta, és továbbfejlesztve kidolgozta a különböző vezetőképesség és ellenállás értékek hatását az emberi szervezetre:

Szervezetre való hatás

µS/cm Ohm
nagyon jó, méregtelenítő hatás     50 – 89        

20.000 – 12.500

jó, méregtelenítő hatás     90 – 129 11.111 – 7.692
kielégítő   130 – 199   7.143 – 6.000
nincs pozitív hatása   200 – 299   4.000 – 5.000
inkább káros   300 – 499   3.333 – 2.000
rossz   500 – 1299   1.200 – 600
nagyon káros 1300 – 1500      666 – 769

Összehasonlításul a nagyvárosi csapvíz értékei:

Jellemző

Érték
pH 7,9
rH2 34
ellenállás 1670 Ohm
energiaérték 178,9 μW

Mindez azt jelenti, hogy a csapból nyerhető vizeink az "inkább káros" és a „rossz”     kategóriába esnek!